berichten van de bemanning
PLAATS EEN BERICHT       BEHEERDERSGEDEELTE
rw hardon schrijft op 10-05-2012 15:20:40
DE PERSOON NAAST DE ''NEPTUNUS'' FIGUUR IS DICK KLOP, WAARMEE IK MENIG WACHT UURTJE HEB DOORGEBRACHT IN DE MOTOR KAMER.DICK WAS DE ELEKTROMONTEUR EN IK DE MACHINIST.
Chris Martens schrijft op 25-02-2012 12:05:50
Het was wel even schrikken, ik zat naar de Limburgse zender te kijken en wat zag ik een bekende tv ster
Albert Binnemarch in het musseum van de Zangeres Zonder naam maar we hebben het over leeft,grapje het was leuk je te zien
we komen beslist een keer dat rondje fietsen waar ze het in dat progamma over hadden
We zien mekaar op 2 mei in brombeek
Groetjes Jeanet en Chris Martens(Willem Peelen bedankt voor de leuke berichtjes groetjes)
Bert Buil schrijft op 24-02-2012 19:57:33
Curacao, 24 februari 2012

Grapje Dick Krigee.

Een mens verandert nooit en blijft in grote lijnen de zelfde. Zo ook Dick! Vroeger zat hij al vol humor en nu na bijna 50 jaar moet je nog alert zijn op zijn streken.
We zaten dinsdagmiddag heerlijk onderuit gezakt op het langgerekt terras aan de Sint Annabaai. Vroeger lagen hier de zeeslepers de Witte en de Zwarte Zee. Nu kan men daar een heerlijk biertje of een verrukkelijke cocktail drinken. Als de pontjesbrug opengaat voor doorkomend scheepvaartverkeer loopt half Curacao voor je langs om met de veerboot de baai over te steken richting Otrabanda.
Na het tweede flesje Polarbier (made in Venezuela) werd onze aandacht getrokken door Hr.Ms. Pelikaan die de bekende bocht omkwam vanuit het Schottegat (ligt altijd aan de Rimasteiger) en koers zette richting zee.
Ik maakte een opmerking tegen Dick in de trant van: Ken je nog het sein: Groeten met de vlag op zee? Zijn vraag daarop was: Hoe was dat ook al weer? Als oudseiner meen ik me te herinneren, dat dit geschiedde met: 2kort-2kort-1lang of te wel dutdut-dutdut-daa.
Hij grinnikte en wachtte af totdat de Pelikaan in onze buurt kwam nog ruim voor de geopende pontjesbrug. Daar snerpte zijn fluitsignaal over de Sint Annabaai: de op dek aangetreden bemanning was stomverbaasd, dacht waarschijnlijk: Nu al? En ja wel hoor. Op de bak en op de brug nam men door het fluitje fanatiek de houding aan en bleef al groetend zo staan tot ze het gouvernementsgebouw gepasserd waren.
En wat was er met Dick? Te midden van de vele andere enthousiaste terrasgebruikers voelde hij zich zeer geeerd door deze groet en waande zich eventjes een admiraal buiten dienst. En ook dat moest vervolgens gevierd worden met een koele Polar.

Ex-seiner Bert Buil
W.Peelen schrijft op 22-02-2012 21:28:19
Goeden avond allemaal
Hoe is hetmet de ouwe hap,zijn we de winter goed doorgekomen.Geen gebroken armen of benen hoop ik,ook ik wou Albert nog even bedanken voor al het moois op de site,daar gaat toch wel wat tijd en werk in zitten,maar hij zal het wel graag doen.Wij hopen op 2 mei eenieder gezond en wel in Bronbeek te onmoeten,want dat schiet alweer aardig op.En daarna weer lekker van de zomer gaan genieten,tot 2 mei.

Groeten Wim en Wilma.
Hans Potter schrijft op 22-02-2012 18:39:31
Beste Ewijckers,
Ben wel geen Ewijcker, maar wel een Amstel en Bitterman.
Petje af voor de mooie en goed verzorgde site.
Met plezier doorgenomen.
Gr.
Hans Potter
chris caanen schrijft op 16-02-2012 17:35:28
Hallo sobats!!! Lange tijd niets meer van me laten horen, maar ik ben er wel nog, verheug me er op jullie terug te zien in Mei te Kumpulan.
jan latten schrijft op 14-02-2012 23:06:33
albert wat een mooie serie.op al deze schepen heb ik gevaren.ik denk er nog vaak aan terug.
bedankt voor de reportage
Bert Buil schrijft op 09-02-2012 14:11:45
Curacao, 9 februari 2012

Gisteren waren we te gast bij de Marine. Sinds circa 2 weken is Dick Krigee (met vrouw Margriet en vriendin Romy) ook op het eiland; afelopen zaterdag haalden we mijn zwager Willi(broer van Angelika) met zijn zoon Thomas van het vliegveld af. Samen bezochten we onder leiding van ex-marinier sergeant majoor Dirk van Helden de basis Parera en het kamp Suffisant. Het was voor ex-matroos/kanonnier Dick een weerzien sinds mei 1964. En dat was goed te merken. Naarmate we dichter bij de Rima-steiger kwamen des te meer begon hij te vertellen over de periode december 1962-juni 1964. Samen met mij en nog 20 anderen vlogen we naar Curacao en enige dagen later naar Panamacity (Amerikaans kamp in de Canalzone) om de bemanning van het landingsvaartuig Klep 9 (L9609) af te lossen. In plaats van maart/april 1963 kwamen we pas in juni 1964 aan in Den Helder met de Van Ewijck. Beide boten hebben in onze harten een speciale plek verworven. Naarmate we ouder geworden zijn, praten we er veelvuldig over. Wat een tijd was dat en natuurlijk met zijn ups en downs! Daar op die Rimasteiger stond de tijd even stil. Bij de valreep van de daar afgemeerde Pelikaan troffen we enige bemanningsleden van dit schip.
We werden uitgenodigd om binnenkort aan boord te komen voor een rondleiding en natuurlijk doen we dat met het grootste plezier. Dick vertelde me dat hij nooit kippevel kreeg, maar daar had hij het wel. Prachtig om daar te staan en tijdens een kort moment je te voelen als een jonge marineman.
Het leven op Curacao is goed!

Ex-seiner Bert Buil
Albert schrijft op 05-02-2012 15:09:12
Hallo Bernard,
Stuur even je email adres naar top10@ziggo.nl
mvg Albert
Bernard Olij schrijft op 05-02-2012 12:21:19
Hallo,
Ik ben een buitenstaander en kwam op jullie website terecht nadat ik zocht naar een foto van de OGEM steiger in Paramaribo. Als ex-Marine man zijn wij ook daar ooit afgemeerd.
Wie kan mij helpen aan een foto van deze steiger ? Heb overal gezocht t/m in Suriname, maar niemand heeft een foto. Volgens mij is de steiger nu afgebroken.
Jullie hulp stel ik erg op prijs. Bedankt !
Mvg
Bernard Olij
           Oudere Berichten »
Gratis Gastenboek?       Gratis Fotoboek?       FFXS.nl       Support